Apartmani Jasmin / Pungeršek – Malinska, Otok Krk



Malinska se nalazi u šumovitom zaljevu na sjeverozapadnoj obali otoka Krka. Poznata je po svojoj ugodnoj klimi, blagim zimama i vrućim ljetima, što je čini zanimljivom posjetiti tijekom cijele godine. Zbog svoje bujne vegetacije i mikro klime, Malinska je poznata i po svojom spa i wellness potencijalu. Tokom istraživanja Malinske Tomaž i ja bili smo u apartmanu Jasmin, koji je u vlasništvu obitelji Pungeršek. Kad smo rekli, da ćemo napisati turistički vodič za otok Krk, i da je sad vrijeme da istražimo područje Malinske, obitelj Pungeršek nam je ljubazno ponudila apartman za vrijeme našeg posjeta u Malinskoj.

Kad smo došli, srdačno nas je primio gospodin Silvo, koji nas je počastio sa domaćim suhim smokvama i aperitivom. Pokazao nam je apartman, koji se nalazi u prizemlju, tako da je pogodan i za invalidska kolica. Prošli smo kroz terasu koja se nalazi pored prekrasnog vrta. Unutra, prvo što vidite je dobro opremljena kuhinja, a zatim smo išli kroz dnevni boravak, koji ima satelitsku televiziju i klima uređaj / grijanje. Od tamo smo išli na hodnik, gdje je ulaz  u kupaonicu s WC-om, a tu je još jedan zasebni wc, Apartman ima i dvije lijepo uređene sobe. U jednoj je bračni krevet, dok su druga dva kreveta za jednu osobu. Dočekali su nas i svježi ručnici i posteljina. U dnevnom boravku kauč može se rastegnuti i tako on postaje pomoćni ležaj. Nakon što smo raspakirali, gospodin Silvo ponudio nam obilazak Malinske, i ponudu smo rado prihvatili, jer nitko bolje ne vidi grad, kao domaćin. Silvo nas je odveo na uzbudljiv obilazak privatnog Etnografskog muzeja svog prijatelja, gdje je očuvana stara seoska kuća sa rustikalnim objektima, a u vrtu stoji nekoliko stotina godina staro stablo. Supruga g. Silva, nažalost, bila je u bolnici kad smo mi bili u Malinskoj, ali iz Silvovih riječi zaključili smo, da je divna žena i domaćica. To se vidi i po uređenosti apartmana. Na stolu u stanu postoji i knjiga gostiju, koja je puna lijepih uspomena i pohvala zadovoljnih gostiju. Gospodin Silvo nas je također pozvao na svoj brod i odveo nas je u obilazak Malinske sa mora.

G. Silvo nas vozi na svom čamcu

G. Silvo nas vozi na svom čamcu

Kad smo razgledavali Malinsku sa mora, među ostalim, rekao nam je priču o hotelskom kompleksu Haludovo, gdje su se u kasnim sedamdesetim godinama zabavljali mnogi svjetski bogataša, uključujući Hugh Heffner. Ispričao nam je priču o redovnicama iz samostana u Portu, ali tu priču će vam reći  kad ga posjetite. Silvovom gostoljublju nije bilo kraja, i tako nam se majstor roštilja ponudio, da nam pripremi veliki ručak. Obitelj Pungeršek kaže, da su zadovoljni gosti njihova sreća, i žele da se osjećaju kao kod kuće. Pored svega, dobio sam i poklon vrećicu domaće lavande, koja još uvijek vrlo ugodno miriše.

Dar - vrečica lavande

Dar – vrečica lavande

Gospodin Silvo u svojoj 80 godini još uvijek ima nekoliko ideja za obnovu apartmana. Kaže da on i njegova supruga većinu novca koji dolazi s iznajmljivanjem apartmana, ulagaju natrag u stan, jer su njihova radost zadovoljni gosti.

Ako želite provesti svoj odmor u apartmanu Jasmin / Pungeršek, koji se nalazi na ulici palih prvoboraca 11, možete rezervirati odmor na ovom linku: http://www.apartmajidirekt.com/apartman-pungersek-13.html.