Plaže u OmišaljuPlaže u Omišalju su pješčane, kamenite i šljunčane. Duga i raznolika Omišaljska obala svakom posjetitelju može donijeti dobru ljetnu zabavu ili miran i opuštajući odmor u jednom od brojnih skrivenih zaljeva. Hotelske plaže imaju puno zabavnih aktivnosti, u blizini je također nekoliko barova i restorana. Za obiteljski odmor preporučujem obilazak najpoznatije Omišaljske plaže Pesja, na kojoj još od 2004. godine titra plava zastava, koja ilustrira vrhunska kvaliteta vode. Plaža se nalazi na kraju prekrasnog zaljeva, u sjeni borova s pogledom na Omišaljski zaljev.

Plaža Pesja: javna pješčana plaža Pesja se nalazi na kraju veličanstvenog Omišaljskog zaljeva, zaštićena u sjeni borove šume, u kojoj se skriva lijep prostor za piknik i igralište za odbojku. Plaža se nalazi približno 1 km udaljeno od grada.

 
Plaža Učka: nalazi se na drugoj strani Omišaljske luke. Iznad nje se vidi stari dio mosta i poznati park Dubec, uz plažu se nalazi također napušten, nekad jako uspiješan hotel Učka.

plaža Učka plaža Učka plaža Učka

Plaža Jadran: Gradska plaža ispod hotela Adriatic nudi puno raznolikosti. Pogledajte male butike i priuštite sebi vrhunska jela u restoranima koji se nalaze odmah uz plažu ili se zasladite u bližnjoj slastičarnici.

Plaža Jadran Plaža Jadran Plaža Jadran

Plaža Stari grad: nalazi se ispod naselja Mali Kijec, gdje su uređeni betonski zaljevi do kojih možete doći iz naselja ili uz obalu. Uz plažu se nalazi dječije igralište i manji market.

Plaža Stari grad Plaža Stari grad

Plaža kampa Pušća: U kampu Pušća ćete naći pješčanu plažu, primjernu također za djecu. Dobrodošli su i vaši kućni ljubimci, na plažu je moguće doći pješke i u tom slučaju ni ne trebate plaćati nikakav ulaz. Po želji na plažu kampa možete otići automobilom u zamjenu za manje plaćanje. U kampu je mini trgovina i bar, te odličan restoran Tuna House. U blizini se nalazi također dječje igralište, moguć je i dostup do besplatnog bežičnog interneta.