Plaže u MalinskojMalinska, grad koji je nekad bio poznat po brodovima, danas ima brojne i lijepo uređene pješčane plaže i bujnu vegetaciju. Uz obalu naći ćete puno mediteranskog bilja, a uz njeg hotele, vile, pansione, apartmane i kampove, koji imaju uređene bazene za kupanje i predivne plaže u skrivenim zaljevima. Kada ste u Malinskoj svakako obiđite plažu Malin i prošetajte do zaljeva Haludovo.

Neslužbena FKK rajska  plaža:  prirodna je plaža između Malinske i Njivica, koja se nalazi uz rajski put. Plaža nije službeno proglašena nudistička plaža, međutim obilaze je brojni nudisti. Plaža nije preporučljiva za porodice s djecom, jer je spuštanje u vodu previše strmo i neudobno.

rajski put rajski put2

Plaža Haludovo: Plažni kompleks Haludovo najpopularniji je među djecom, jer je more uz obalu plitko i plaža posve pješčana, zbog čega se djeca rado igraju u plićaku i prave gradove u pijesku. Pod kompleksom uređene su manje plaže, većinom betonske i stjenovite. Iako kompleks u današnje vrijeme ne radi više, još uvijek se tu nalazi nekoliko kanta za smeće i također uređenost je na vrhuncu. Danas možemo samo pretpostavljati kako je to područje izgledalo prije četrdeset godina, kada su tu ljetovali bogati američki turisti na luksuznim ležaljkama služeni sa svih strana s vrhunskim konobarima koji su brinuli za njih. Zbog blizine borove šume možete uživati u predivnim mirisima i zvuku cvrčaka, a šetanje po tom dijelu  sigurno će vas pripremiti na potpunu relaksaciju. Pored ove plaže nalazi se također plaža hotela Maestral.

 haludovo haludovo2

Plaža Rupa: gradska je plaža, koja se nalazi u centru Malinske. Rupa je prilično mala plaža, djelimično prekrivna pijeskom, te djelimično betonirana. Okružena je bogatim zelenim parkom, koji je postao sastavni dio plaže. Plaža se nalazi u blizini apartmana, trgovina, restorana, barova, slastičarna i pekara. Na plaži su postavljeni tuševi te kabine za presvlačenje. Na plaži također se nalazi dječije igralište, što skupa s pješčanim dostupom do mora čini prijatnost porodicama s malom djecom. Tokom sezone na plaži su tokom dana prisutni spasitelji iz vode. Plaža je također dostupna za osobe na invalidskim kolicama. Već dugi niz godina plažu krasi plava zastava, koja govori sama za sebe.

Rupa rupa2

Plaža Draga (Hotel Malin): fantastična je betonirana plaža, koja se nalazi ispod hotela Malin. Na plaži nalazi se vodeni park s toboganom za djecu, u blizini puno je ugostiteljskih objekata te igralište za odbojku na pijesku.

mulino mulino2

Plaža Vrtača: manja je plaža, koja se nalazi u centru Malinske između plaža Rova i Draga (Hotel Malin).  To je betonirana i šljunačna plaža, smještena u prijatnom zaljevu okruženim borovom šumom. U blizini nalaze se restorani i sportski objekti.

vrtača

Plaža Rova (Riu Blue Waves + hotel Villa Rova): ima kristalno čisto more i važi za jednu od najljepših plaža u Malinskoj. Ta šljunačna plaža nalazi se u zaljevu Rova, koja leži neposredno uz hotel Blue Waves resort i mjeri 250 metara. Između hotela i plaže nema nijedne ceste, što je odlično za porodice, jer djeca mogu slobodno trčat naokolo, dok vi uživate u kristalno čistom moru. Moguć je i najam ležaljka i suncobrana. Uz plažu nalazi se hotelski bar, gdje si možete priuštiti osvježenje. Plaža se prostire do hotela Villa Rova, koji ima super travnatu, plažu sakrivenu u sjeni maslinovog drveća.

rova rova2
rova3
rova4
 
Plaža Vantačić i Plaža Valica: Otprilike 400 metara duga plaža Vantačić mješavina je šljunačne i većinom stjenovite plaže s betonskim pločama. U blizini nekoliko je restorana i barova, s osjvježavajućim pićima i grickalicama. U sljedećem zaljevu nalazi se približno 300 metara duga plaža Valica, sastavljena iz tvrdih betonskih ploča. Ako idete naprijed prema selu Porat tamo će vas čekati 300 metara duga pješčana plaža Uhić.

Vantačić in Valica Vantačić in Valica2