Plaže u ŠiluNajveće turističko bogatstvo u Šilu predstavljaju brojni sunčani, divlji i usamljeni zaljevi s kristalno čistom vodom, koje možete istraživati pješke, autom ili brodom. Ako se nalazite na plažama u neposrednoj blizini centra Šila, tamo su se pobrinuli i za rekreaciju. Tamo imate igrališta za tenis, odbojku na pijesku, košarku i nogomet i mogućnost rekreacije na moru: jedrenje, veslanje, ronjenje, vožnja sa pedalinima itd.

Plaže u neposrednoj blizini:                                                                    

Plaže centar: Ako gledamo prema moru, uz turističko informacijski centar se spustimo na lijevoj strani po stepenicama, gdje se nalazi nešto prostora namijenjenoga kupanju i skakanju u vodu, ako šetate na desnoj strani, naprijed poslije ulice na Vodici, doći ćete do uređene betonske plaže. Na kraju ulice se nalazi manja pješčana plaža, koja se u sezoni vrlo brzo napuni. U blizini se nalazi trgovina, štand sa voćem i povrćem, restoran i bar.  

Plaža za pse: Šilo je grad drag našim prijateljima psima, jer imaju posebnu plažu za pse na koju su ponosni. Nalazi se na mirnom području, gdje mogu naši psi trčati koliko im je želja, bez straha da bi došlo do bilo kakvih poteškoća. Kad se šetate po plaži za pse možete vidjeti takozvanu Tuneru. To je drveni vidikovac s ljestvama, koja vraća uspomenu na dane kada je tuna bila jedan od glavnih izvora prihoda u ribolovnoj djelatnosti, i tokom ratova zaslužna za  opstanak lokalnog stanovništva.

Kamp Tiha: Kamp ima svoju plažu s tuševima a blizu plaže se nalazi lijepo uređen bar, kojeg možete obići i osvježiti se uz hladna pića u hladu pod suncobranom.

Više udaljene plaže: 

Zalivi: Ako odete uzduž obale u smjeru prema Vrbniku, sigurno ćete naći neki predivan zaljev posebno za vas (Murvenica, Veterna, Petrina) – do tih uvala možete otići pješke, automobilom ili brodom. Ako ste ljubitelj ronjenja otiđite na područje između Šila i uvale Klimno, gdje se nalazi mnogo zaljeva, koji su pogodni za ronjenje. Najpopularnije je područje, gdje se nekih 100 metara na dubini 32m nalazi potopljeni grčki brod Peltastis.

Zaljev Soline/Meline: Približno 8km dalje od Šila nalazi se uvala Meline. Tamo se nalazi velika plaža sa ljekovitim blatom Soline, koje pomaže ublažiti boli kod reumatične bolesti. Mnogi pričaju o njegovom ljekovitom učinku. Više o iskustvu sa zaljevom soline možete pročitati na ovoj stranici:http://www.otok-krk.si/uvala-soline/

Sv. Marek-Risika: Ako tražite pješčanu plažu, onda obiđite plažu sv. Mareka, koja se nalazi negdje između Šila i Vrbnika. Odmah ispred plaže je uređeno parkiralište za kojeg je u vrhuncu sezone potrebno platiti 20 kuna. Aktivni plažu možete obići pješke i svoj novac potrošiti u jednom od dva bara, koji se nalaze na toj lijepoj, prirodnoj plaži u zaštićenom zaljevu. Neposredno na pješčanoj plaži nema hlada, međutim iza pješčane plaže je travnjak, gdje je nekoliko manjih stabala, i mogućnost iznajmljivanja suncobrana i ležaljki. U blizini plaže je brdo gdje se nalazi kapela Sveti Marak s predivnim pogledom na cjelinu. Na drugoj strani je još uvijek lijepa kamenita plaža, koja je prikladna za ronjenje i skokove sa pećine.

Zaljev Slivanjska: Nekoliko minuta od jedne od glavnih znamenitosti kojom se ponosi otok Krk, jame Biserujke, možete se prošetati po lijepo označenom putu do Slivanjskog zaljeva, za kojeg kažu da ima jednu od najljepših plaža. O tome odlučite sami. U prošlom stoljeću su došli na ideju, da bi se na mjestu gdje sada vidimo te kamene ostatke izgradio “bijeli hotel”, međutim to je nažalost ostalo samo nezavršena ideja. Po mom mišljenju su ti ostaci ti, koji donose zaljevu neku posebnu draž. Više o tom osobnom iskustvu s jamom i zaljevom Slivanjsko možete pročitati na ovoj stranici:http://www.otok-krk.si/jama-biserujka/