Plaže u VrbnikuVrbnik vas očekuje s obiljem plaža i divljih bližnjih zaljeva idealnih za sve, koji želite biti daleko od turističkih navala.

Plaže u neposrednoj blizini Vrbnika:

Nuluk: Ta mala pješčana plaža se nalazi u blizini luke Vrbik. Iz parkirališta uz luku do plaže vas dijeli minuta. U blizini plaže nalazi se gostionica, gdje sebi tokom predivnog dana na plaži priuštite čašu bijelog autohtonoga Vrbničkog vina (Žlahtine) i lokalne specijalitete.

Plaže Vrbnik - plaža Nuluk Plaže Vrbnik - plaža Nuluk Plaže Vrbnik - plaža Nuluk

Pod Kovač: Plaža Pod Kovač je okružena visokim stijenama, iznad kojih je grad Vrbnik. Plažu je moguće obići sa stjenovitog prelaza, koji vodi pješke iz sela.  U nju možemo ući skroz mali skriveni ulaz među stijenama, koji se nalazi neposredno uz mol (luka Vrbnik). Obilazak plaže je preporučljiv prije podne, jer tokom dana zbog svoje lokacije ima puno hlada.

Plaže Vrbnik - plaža Pod Kovač Plaže Vrbnik - plaža Pod Kovač Plaže Vrbnik - plaža Pod Kovač

Zgribnica: Glavna plaža u gradu Vrbniku je Zgribnica. Do te plaže, s kristalno čistom vodom ispod slikovitog naselja Vrbnik moguće je doći po kamenitom putu (dostupna invalidima) iz glavne ceste (vidi sliku). Ako dođete autom, u neposrednoj blizini plaže nalazi se uređeno parkiralište. Plaža je  poboljšana s dodatnim betonskim površinama i prikladna za djecu. Na plaži je istoimeni restoran s roštiljom i hladnim pićem. Na plaži su tuševi i garderoba. U sezoni možete unajmiti pedalinu, ležaljke i suncobran.

Plaže Vrbnik - plaža Zgribnica Plaže Vrbnik - plaža Zgribnica Plaže Vrbnik - plaža Zgribnica

Kozica: Lijepa šljunčana plaža Kozica je približno 10 minuta hoda udaljena od plaže Zgribnica i približno 15 minuta od centra Vrbnika. Do plaže vodi kratka šetnja kroz borovu šumu, koja počinje od parkirališta. Kao što je uobičajeno kod divljih zaljeva, na plažu uzmite dovoljno hrane i pića za čitav dan. Plaža će vas očarati svojom ljepotom, netaknutom prirodom i čistim plavo zelenim morem.

Plaže Vrbnik - plaža Kozica Plaže Vrbnik - plaža Kozica Plaže Vrbnik - plaža Kozica

Više udaljene plaže:

Mala Javna-Risika: Prije nego što dođete na pješčanu plažu Sv. Mareka, pred njom se u netaknutoj prirodi skrivaju dva manja zaljeva s čistom vodom, gdje su dobrodošli vaši psi.

Plaže Vrbnik - plaža Mala Javna - Risika

Sv. Marek-Risika: Ako tražite pješčanu plažu, onda obiđite plažu sv Mareka, koja je od centra Vrbnika udaljena približno 15min s autom. Odmah ispred plaže je uređeno parkiralište za kojeg je u vrhuncu sezone potrebno platiti 20 kuna. Aktivni plažu možete obići pješke i svoj novac radije potrošite u jednom od dva bara, koji se nalaze na toj lijepoj, prirodnoj pješčanoj plaži u zaštićenom zaljevu. Neposredno na pješčanoj plaži nema hlada, međutim iz pješčane plaže je travnjak, gdje je nekoliko manjih stabala, i mogućnost unajmljivanja suncobrana i ležaljki. U blizini plaže je brdo gdje se nalazi kapela Sveti Marek s predivnim pogledom na cjelinu. Na drugoj strani je lijepa kamenita plaža, koja je primjerna za ronjenje i skakanje sa pećine.

Plaže Vrbnik - plaža sv. Marek - Risika Plaže Vrbnik - plaža sv. Marek - Risika Plaže Vrbnik - plaža sv. Marek - Risika

Potovšće: Ta predivna, šljunčana plaža se nalazi približno 2km južno od Vrbnika. Uz plažu se nalazi veliko parkiralište. Do nje je moguće doći brodom. Na mirnoj je lokaciji a zaljev nudi predivan pogled na obalu sa obližnjih brda. More je kristalno čisto. Plaža je idealna za ljubitelje prirode i obitelji sa djecom. Prirodne sjene inače nema ali je moguć najam suncobrana. U sezoni je tu manji bar, koji tokom vrućih dana na plaži nudi osvježavajuća pića. Zanimljivo je spomenuti, da je u istraživanju hrvatskog tjednika ta plaža bila proglašena za jednu od 100 najljepših, ne previše poznatih plaža na Jadranu.

Plaže Vrbnik - plaža Potovšće Plaže Vrbnik - plaža Potovšće Plaže Vrbnik - plaža Potovšće