Plaže u gradu KrkKrk vas očekuje sa vrlo čistim morem. Najveća potvrda toga je sigurno 6 plavih zastava, koje iz godine u godinu iznova potvrđuju ispunjavanje kriterija o visokom kvalitetu mora i ponude na samoj plaži, koja mora biti dostupna i invalidima. Također mora plaža imati I ugostiteljsku, sanitarnu, sportsku i rekreativnu ponudu. Na području plaže Dražice grad ima odvojenu plažu za pse. To što je plaža na tom nivou moramo se zahvaliti činjenici da su plaže većinom pješčane i betonske s uređenim stjenovitim mjestima za sunčanje. Ako želite malo više intimnosti, možete u gradskoj luci unajmiti brod i s njim istraživati obalu u blizini grada Krk, koji je prava riznica skrivenih, intimnih pješčanih zaljeva, koji mogu samo za jedan dan postati vaša privatna plaža.

Plaža Plav: To je šljunčana plaža, gdje možete uživati u suncu. Ima također nekoliko betonskih dijelova. Na plaži je moguć najam broda ili uživanje u baru. Ako idete naprijed po šumskom putu uz plažu u smjeru suprotnom od grada Krka, otkriti ćete još puno, skrivenih intimnih zaljeva.

Plaža Plav Plaža Plav

Plaža Ježevac: Nalazi se u istoimenom kampu, koji se nalazi 10 minuta od centra grada, okružena je borovom šumom i lijepim kamenjem. Možete izabrati između šljunčane i stjenovite plaže i zaplivate u kristalno čistom moru ili se iskušate u odbojci na pijesku, dok se vaša djeca igraju u dječjem pješčaniku. Na plaži su tuševi, moguć najam ležaljki i suncobrana, te nekoliko ugostiteljskih objekata.

Plaža Porporela: Od ulaza u centar grada je udaljena 5 minuta, nalazi se uz izlaz iz kampa Ježevac. Plaža ima jako lijepo uređen dostup u more, ima također dežurnog spasioca iz vode, na plaži su tuševi, moguć najam ležaljki, skutera, pedalina, kajaka, te također bar, plaža je dostupna invalidima, kojima je reguliran dostup u more. Plaža ima je dobitnica plave zastave. Plaža je pješčana i šljunčana, zbog raznih sportskih priredbi je idealna za cijelu obitelj.

Plaža Portapisana: Nalazi se na početku gradskih vrata i jedna je od prvih uređenih plaža u gradu Krk. Na plaži je tuš, ugostiteljski i sportski sadržaji – odbojka na pijesku. Plaža je betonska, jedan dio je pješčan. Plaža je odlična za cijelu obitelj.

Plaža Portapisana Plaža Portapisana

Plaže Punta di Galetto i Bor: Plaže se nalaze uz pješački put Dražica, ispred plaže hotela Dražica. Uz plažu se nalazi bar s lijepo uređenim izgledom. Na drugoj strani plaže Punta di Galetto nalazi se vezi za brodove s pogledom na stari grad Krk.

Punta di Galetto Punta di Galetto
Plaža Bor Punta di Galetto

Plaža Dražica: Šljunčana plaža s morskim pješčanim dnom i nalazi se u romantičnom zaljevu ispod hotela Valamar Koralj. Možete zaplivati u kristalno čistom moru i ohladiti se u sjeni borove šume ili se odlučite za šetnju uz more po putu koji vodi do starog grada Krka. Na plaži je također nekoliko ugostiteljskih objekata gdje možete nešto pojesti ili popiti, tu su tuševi, najam suncobrana i ležaljki. U blizini su također ugostiteljski i sportski objekti. 50 metara suprotno od plaže nalazi se plaža za kućne ljubimce: zaljev Redagara. Jož malo naprijed od tog zaljeva se u kampu Politin (2km od grada Krka) nalazi šljunčana/betonirana nudistička plaža Tomaževo, na kojoj možete uživati uz pogled na more i stari grad Krk.

Plaža Dražica Plaža Dražica

Plaža Redagara: To je idealno mjesto za sve one, koji su došli na odmor sa svojim kućnim ljubimcima, i žele kupanje u mirnom, izoliranom zaljevu. Ta pješčana plaža se nalazi između plaže Dražica i kampa Politin i privlači kristalno čistim morem.

Plaža Redagara Plaža Redagara Plaža Redagara

Plaža Dunat: Dva kilometra od centra grada Krk, uz glavnu cestu prema Punatu, nalazi se kupalište Dunat. To kupalište ima nagradu plave zastave. Plaže su pješčane, more je plitko s pješčanim morskim dnom. Plaža ima javni wc, ponudu hrane i pića, dječje igralište, parkiralište, odbojku na pijesku, sportove na vodi-glavna atrakcija je ski-lift, moguć je također najam manjih plovila. U blizini se nalazi ronilački centar i turistička agencija.