Vremenska prognoza Baška – Otok KrkProvjerite kakva je aktualna vremenska prognoza Baška – Otok Krk

Otok Krk je među Slovenacima najpopularnija ljetna turistička destinacija u Hrvatskoj. Svake godine, tisuće Slovenaca provodi svoj odmor na otoku Krku, gdje se ljetuju nekoliko dana ili tjedana svog ljetnog odmora. Od svih mjesta na otoku, jedan je od najpopularnijih svakako je Baška koja se nalazi na jugozapadnom dijelu otoka. Vremenska prognoza Baška je sigurno zanimljiva prije nego što odete na odmor, pa će biti vremenska prognoza na ovoj stranici sigurno od koristi. Vremenska prognoza Baška Krk je inače vrlo slična vremenskim situacijama u drugim primorskim gradovima na jadranskoj obali, tako da u ljetnim mjesecima, očekujemo puno sunca i visoke temperature, što je naravno, vrlo primamljivo za mnoge turiste, kako domaće tako i (osobito) one iz inozemstva.

Osnovna djelatnost grada je naravno turizam. U Baški postoje dva hotela, tri kampova i mnogi privatni apartmani.

Vremenska prognoza Baška

Baška je bogata s više od trideset šljunčanih plaža koje su dostupne kupačima svih uzrasta, a neke od njih možete posjetiti i pješice ili čamcem. Vremenska prognoza Baška Krk je općenito vrlo povoljna i  ljeti turisti rado posjećuju ovaj turistički biser. Najveći i najbolji je svakako “Vela plaža”, koja se nalazi u jugozapadnom dijelu grada Baška, okružena je barovima, restoranima, pizzerijama, caffe barovima, hotelima, privatnim apartmanima i drugim turističkim sadržajima koji su samo dio grada. “Vela plaža” je prirodna šljunčana plaža, duga gotovo dva kilometra, a može primiti nekoliko tisuća ljudi tijekom ljetnih mjeseci, kada su u Baški povoljni vremenski uvjeti. Plaža je pogodna za djecu i neplivače.

Od 1999. godine, plaža nosi i Europsku plavu zastavu. Plavu zastavu dodjeljuje Europska zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš (Foundation for Enviromental Education zaštitu i Europea – FEEE), a simbolizira očuvan, siguran i ugodan okoliš, čistoću mora i dobro opremljene plaže. Na plaži možete iznajmiti kajake, daske za jedrenje, suncobrane, ležaljke i drugu opremu potrebnu za ugodan boravak.

Vremenska prognoza Baška Krk je u glavnoj turistički sezoni vrlo povoljna za turiste, tako da ne čudi da je posjet ovom inače malom gradu iz godine u godinu sve više. Dakle, ako idete na Krk, možete na ovoj web stranici provjeriti kakvo je vrijeme Baška Krk.