Od malog ribarskog mjesta do najmoćnije turističke destinacije, NjiviceNekad malo nepoznato selo, je danas postalo vrlo poznato turističko odredište, koje svoje goste privlači blagom klimom, čistim morem, lijepim plažama i bogatim biljnim svijetom. Njivice su najpoznatije po svom istoimenom Auto kampom, koji je bio nedavno renoviran s luksuznim mobilnim kućicama. Osim modernih sanitarnih prostora, AC Njivice je pokriven besplatnom wi-fi mrežom. Kamp se nalazi na zemljištu, koje mjeri 14 hektara i u cijelosti je namijenjen kampiranju. Duž cijelog kampa se proteže lijepa uređena plaža, gdje vam je ponuđen bogat odabir vodenih sportova. Osim ljubaznog osoblja će vas u kampu zabavljati animatori sa raznim programima. U neposrednoj blizini kampa je nekoliko biciklističkih i pješačkih puteva, teniska igrališta i mini hipodrom. Gostima je na raspolaganju bar, a la cart restoran, picerija i špageterija. Iza kampa se nalazi nekoliko nudističkih plaža ili zaljeva.

U Njivicama se osim poznatog kampa, sjeverno od luke, nalaze dva velika hotela:
 
Hotel Beli Kamik se nalazi okružen hrastovom šumom, približno 100 metara suprotno od mora i 700 metara suprotno od centra Njivica. Nudi suvremeno opremljene sobe (AC, WiFi, SAT TV, mini bar i telefon) I sve površine su klimatizirane. Imaju svoj TV salon, bar i kafić. Nude usluge mini kluba za najmlađe. U neposrednoj blizini se nalazi Sportni centar.

Hotel Beli Kamik

Hotel Beli Kamik

Hotel Jadran je suvremen hotel sa tri zvjezdice, koji se nalazi na plaži u neposrednoj blizini centra Njivice. Svaka soba ima SAT TV, telefon i mini bar. Hotel ima svoj restoran s pogledom na more, svi prostori su klimatizirani. Hotel ima svoju čekaonicu za druženje, mini klub za djecu, bar, TV salon, frizerski salon, ordinaciju i u neposrednoj blizini Sportni centar.

Njivice su bile prvo spomenute u povelji kralja Ivana Frankopana 1474. godine, iako je selo sudeći po nekim arheološkim otkrićima puno starije. U prošlosti je to bilo manje selo, čiji stanovnici su većinom bili ribari okruženi maslinicima i šumama. 1930. godine je bio izgrađen hotel Luka (današnji Adriatic) i Villa Dinka. Te godine je proglašen službeni početak turizma u Njivicama. Tada se to malo ribarsko mjesto počelo mijenjati u jedno od najmoćnijih turističkih centara na otoku, koje danas ima nagradu plave zastave. U Njivicama sigurno nećete ostati gladni. Uz more, posebno uz malu luku, koja predstavlja centar, nalazi 9 restorana s odličnom raznovrsnom gastronomskom ponudom i predivnim mediteranskim dodirom, koji zove jelu. Na lijevoj i desnoj strani luke se prostiru plaže, tu je i nekoliko tipičnih bifeja i slastičarnica, koje dodaju turistički doživljaj primorkog kraja. U luci turističku pozornost sigurno preuzme zanimljiv kip ribara, koji šije potrganu ribarsku mrežu.

Kip ribara, koji šije potrganu ribarsku mrežu

Kip ribara, koji šije potrganu ribarsku mrežu

U Njivicama se možete zabavljati sa vodenim sportovima, na raspolaganju pa je čak i škola ronjenja. Ako želite biti u kontaktu sa životinjama preporučujemo da odete na glavnu cestu nedaleko od Njivica, gdje se nalazi ranč s konjima, koje možete jahati. Kada se šetate u smjeru prema Malinskoj, doći ćete na šetalište Antona Koste, to je romantična, približno 1200 metara duga staza, koja se vijuga uz more. Namjenjena je i biciklistima. Od tamo dođete do zaljeva Kijac, gdje se nalazi još jedna veća i uređena plaža s parkiralištem. Ako želite produžiti svoju šetnju sve do Malinske možete otići još malo dalje i dođete na slavnu rajsku cestu. Više o tom putu možete pročitati na ovoj strani: http://www.otokkrk.com/rajska-cesta/

Putokaz za obilazak bližih krajeva

Putokaz za obilazak bližih krajeva

Ako tražite mjesto, gdje ćete biti u prirodnoj okolini i na blagoj klimi konačno dočekati svoj zasluženi odmor poslije naporne svakidašnjice i po želji učestvovati u određenim rekreativnim sportovima na vodi te uživati u odličnoj gastronomskoj ponudi, onda su Njivice savršeno mjesto za vas. Međutim očekujte da je to odredište za odmor u sezoni vrlo živahan i pun gostiju. Više o samim plažama možete pročitati na ovoj stranici: http://www.otokkrk.com/plaze-njivice/