Plaže u NjivicamaU Njivicama su plaže poznate po svojoj atraktivnosti i ljepoti. Plaže su većinom šljunčane i kamenite. Za sve koji želite više mira tu je nudistička plaža, uključena u sklop kampa određenog skrivenoga zaljeva gdje se možete odmoriti. Plivanje je praktički moguće svuda uz obalu. U centru su u okolini restorani i barovi koji će vas svojom muzikom privući u obilazak, uz rubove grada pa ćete moči naći mirne zaljeve gdje se možete odmoriti od buke i prekomjerne gužve.

Sunset beach: jedna najpoznatijih plaža u Njivicama je Sunset beach, gdje možete unajmiti ležaljke, pedaline ili se osvježiti u poznatom coctail baru na plaži, koji priređuje večernje zabave.

Plaža Jadran: na njoj već dugi niz godina titra Plava zastava, to je kombinacija šljunčane i kamenite plaže.

Plaža u kampu Njivice: Plaža u kampu Njivice se može podijeliti na dva dijela: dio za sunčanje i dio za plivanje. U dijelu za sunčanje nalaze se razne platforme za sunčanje, koje omogućuju dostup do mora, međutim kupanje je više primjerno na šljunčane plaži, koja je primjerna i za djecu. Ako se želite sakriti od sunca, možete otići nekoliko metara od mora u šumu Kampa Njivice, koji omogućuje idealan hlad. Na plaži možete naći restoran-beach bar Stari ribar gdje se možete osvježiti s koktejlom ili nekim drugim osvježavajućim pićem. Na plaži se nalazi dječje igralište na kojem je postavljena gusarska lađa u kojoj se mogu djeca igrati.

Plaža hotela Riviera: Glavna i najduža plaža se prostire ispod hotela Riviera i sastavljena je iz tri dijela: betoniranog, pješčanog i kamenitog dijela.